Metal Battle

De Metal Battle is Nederlands eerste landelijke bandcontest, gericht op ons geliefde trommelvlies-verwoestende genre. Het doel van de wedstrijd is om beginnende bands de kans te geven zichzelf live ‘in the picture’ te spelen.

De Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) heeft de Metal Battle in 2001 bedacht en voor het eerst georganiseerd. De EHBO en de Utrechtse metalvereniging VIRUS daagden elkaar toen uit om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Dit resulteerde in de eerste Metal Battle, waaraan toen slechts enkele bands meededen. De winnaar van deze eerste editie was een Zutphense band. Het idee van de battle sloeg aan en langzamerhand groeide de wedstrijd uit tot wat het nu is.

Inmiddels wordt de Metal Battle voor de 14de keer georganiseerd. Ditmaal door de Enschedese Headbangers Organisatie, Noord Geldersch Metaal en Occultfest.

De Metal Battle is inmiddels de grootste underground metalcontest van Nederland. Dit jaar vindt alweer de twaalfde editie plaats, met 48 bands in twaalf voorrondes, verspreid over het hele land. Er zijn drie halve finales, waarin telkens vier bands strijden om de winst. De drie winnaars van die halve finales komen uiteindelijk uit in de grote finale, die traditiegetrouw in Atak in Enschede wordt gehouden.

Kaart Metal BattleVoorrondes

Iedere provincie heeft een eigen voorronde waarvan 1 band afgevaardigd wordt naar de halve finales. In 2014 zal SoundCrave samen met Am Tuat, Desolate Fields en Impalement namens Gelderland de voorronde spelen.

Gelderland – 31 Januari 2014
Poppodium Estrado @ Harderwijk
Organisatie: Noord Geldersch Metaal

http://www.metalbattle.nl/

Share