De Metal Battle

De Metal Battle is Nederlands eerste landelijke bandcontest, gericht op ons geliefde trommelvlies-verwoestende genre. Het doel van de wedstrijd is om beginnende bands de kans te geven zichzelf live ‘in the picture’ te spelen.

De Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) heeft de Metal Battle in 2001 bedacht en voor het eerst georganiseerd. De EHBO en de Utrechtse metalvereniging VIRUS daagden elkaar toen uit om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Dit resulteerde in de eerste Metal Battle, waaraan toen slechts enkele bands meededen. De winnaar van deze eerste editie was de Zutphense band Slayne. Het idee van de battle sloeg aan en langzamerhand groeide de wedstrijd uit tot wat het nu is.

Ondertussen heeft de EHBO het stokje overgedragen aan Noord Geldersch Metaal en Occultfest

De Metal Battle is inmiddels de grootste underground metalcontest van Nederland, met 48 bands in twaalf voorrondes, verspreid over het hele land. Er zijn drie halve finales, waarin telkens vier bands strijden om de winst. De drie winnaars van die halve finales komen uiteindelijk uit in de grote finale de op 21 april in Estrado te Harderwijk word gehouden.

Kaart Metal BattleHalve Finales

Er worden 3 halve finales uitgevochten in ware veldslagen voor de Metal Battle 2018. Hieronder de strijdtonelen! Zet de data alvast in je agenda en support je lokale underground! Zodra de bands bekend zijn zullen we deze natuurlijk opnemen in dit overzicht.

welke waar waneer wie
Veldslag Noord Het Podium te Hoogeveen (georganiseerd door Stichting Occultfest) 10-3-2018 Temple RenegadeSackbackMoonwitchSoundcrave

 

Veldslag West Baroeg te Rotterdam (georganiseerd door Stichting Poppodium Baroeg) 17-3-2018 Anger MachineDepths of KronosFacelifterIcarius

 

Veldslag Oost Brigant te Arnhem 17-3-2018 Shoot the MessiahDespicable HeroesSanQuinThe Subliminal

 

Share